Как да започнете бизнес с пчеларство

Бизнес мислещите хора винаги търсят други начини за изкарване на прехраната и начини да инвестират парите си. Една доходоносна бизнес възможност, от която се занимават много хора, е пчеларството. Това е вълнуващо хоби, на което всеки може да влезе и не изисква никакво образование или опит.

Да станете пчелар има много предимства, първо да помагате в опрашването на растенията с вашите пчели и пчелите ви ще произвеждат мед, който е с голямо търсене. Светът се нуждае от пчелари, за да помогне в производството на мед, така че има място за всеки, който да дойде в тази индустрия. За да започнете, трябва само някои основни неща, които са описани по-долу.

Необходимите консумативи за пчеларството:

Когато започнете да се занимавате с пчеларството, ще имате нужда от някои доставки. Първите доставки са пчелите и цариците. Те могат да бъдат поръчани от местния магазин на пчеларите и да се предлагат в различни комплекти, които са сглобени комплекти за начинаещи или сглобени комплекти за начинаещи. Сглобените комплекти са пълна опаковка, която включва рамки, супери, кошерни тела, храсти за кошер, а други – с трайни пластмасови каски. Другите консумативи, които трябва да получите, са инструментът за кошера, пушекът от неръждаема стомана, кожените горички и таблата за наблюдение.

Необходимо оборудване за пчеларство:

Точно като консумативите се нуждаете и от основно оборудване за вашето ново хоби. За да предпазите пчелите от екстремни климатични условия, ще трябва да си купите телескопичен външен капак, който е с поцинкована горна част, която е издръжлива. Също така трябва да получите кошерна изолация, която има дупки, за да покрие кошерите ви при студено време.

Кликнете тук за пълен пътеводител за пчеларството …

За да увеличите собствения си полен без отломки, трябва да получите капан за цветен прашец, който ще ви помогне да приберете чистия прашец от вашия кошер. Друго важно оборудване, което трябва да купите, са кралицата изключватели, които се използват точно над камерата за разплод, за да помогнат за отделянето на кралицата от работниците пчели. Когато започнете, можете да си купите пластмасова царица изключвател и след това, когато искате да добавите повече кошери можете да купите метал царица изключвател.

За да ви помогне да отстраните пчелите от супер, ще ви е необходима триъгълна платформа за бягство, просто я поставете между камерата и гнездото. Бягство от борда е полезно, защото ще можете да изпразните си супер по-бързо, тъй като пчелите, които напускат, не могат да се върнат вътре. Също така вземете пчелна четка, която да ви помогне да изчистите пчелите от рамката.

Последното оборудване, което трябва да имате, е медният екстрактор, който помага при извличането на меда от сури. Медните екстрактори се предлагат в две форми – едната е ръчна, а другата е с двигател. Което някога извличате се уверете, че не смазва пчелите и прашеца. За да помогнете в потока на мед, можете да получите екстракторна топла лента, която загрява аспиратора.

След като получите всичко това ще бъдете на път да произвеждате собствен мед и да го продадете за допълнителни доходи. Колкото повече кошери имате, толкова повече мед ще произвеждате, но когато започнете доброто си, започнете с две кошери, така че можете да получите увиснали за управление на пчелите.

Кликнете тук за пълен пътеводител за пчеларството …

This entry was posted in Bulgarian and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *