Hoe om ‘n Byeboerdery Besigheid te begin

Hoe om 'n Byeboerdery Besigheid te begin


Besigheidsgerigte mense soek altyd ander maniere om ‘n lewe te maak en maniere om hul geld te belê. Een winsgewende sakegeleentheid waaraan baie mense gaan, is byeboerdery. Dit is ‘n opwindende stokperdjie wat enigiemand kan betree en benodig geen opleiding of ervaring nie.

Om ‘n byeboer te word, het baie voordele. Eerstens help jy om plante met jou bye te bestuif en jou bye sal heuning produseer wat hoog in aanvraag is. Die wêreld het behoefte aan byeboere om te help om heuning te produseer, dus daar is plek vir almal om in hierdie bedryf te kom. Om te begin het jy net basiese beginsels nodig wat hieronder gedek word.

Die benodigde voorrade vir byeboerdery:

Wanneer jy by die byeboer begin, is daar ‘n paar voorrade wat jy benodig. Die eerste voorrade is die bye en koninginne. Dit kan bestel word by u plaaslike byeboerewinkel en kom in verskillende kits wat unassembled beginnersakkies of gesamentlike beginnersakkies is. Die saamgestelde kits is ‘n volledige pakket wat rame, supers, korf liggame, top korfvoeders en sommige met duursame plastiekhelms insluit. Ander voorrade wat jy moet kry, is die korfgereedskap, vlekvrye staalroker, leerboomgronde en die moniteringsblad.

Die nodige toerusting vir byeboerdery:

Net soos jy jou benodig, benodig jy ook basiese toerusting vir jou nuwe stokperdjie. Om jou heuningbye te beskerm teen uiterste weerstoestande, moet jy ‘n teleskopende buitekap koop wat ‘n gegalvaniseerde top bevat wat duursaam is. Jy moet ook ‘n kolletjie-isolasie kry wat gate bevat om jou korwe in koue weersomstandighede te bedek.

Kliek hier vir ‘n volledige gids tot byeboerdery …

Om jou eie puinhoudende stuifmeel in te samel, moet jy ‘n stuifmeelval kry wat jou sal help om skoon stuifmeel uit jou korf te oes. Nog ‘n belangrike toerusting wat jy moet koop, is die koninginuitstoters wat net bokant die broekkamer gebruik word om te help om die koningin van die werkerbye te skei. Wanneer jy begin, kan jy ‘n plastiekkoningin-uitsluiting koop en dan as jy nog meer korwe wil byvoeg, kan jy dan die metal queen excluder koop.

Om jou te help om die bye van die super te verwyder, sal jy ‘n driehoek-ontsnapbord nodig hê, plaas dit net tussen die broekkamer en die supers. ‘N ontsnapbord is nuttig omdat jy jou super vinniger kan leegmaak, aangesien die bye wat verlaat nie terugkom nie. Ook ‘n byeborsel kry om jou te help om die bye uit die raam te borsel.

Die laaste toerusting wat jy moet hê is die heuning extractor wat help om jou heuning uit supers te onttrek. Honey extractors kom in twee vorms, een is ‘n handkruk en die ander wat deur ‘n motor gehardloop word. Watter uittreksel u ook al kry, maak seker dat dit nie die bye en stuifmeel verpletter nie. Om te help in die heuningvloei kan jy ‘n ekstrak hitteband kry wat die ekstraktor opwarm.

Sodra jy al hierdie dinge kry, sal jy op pad wees om jou eie heuning te produseer en dit vir ekstra inkomste te verkoop. Hoe meer korwe het jy die meer heuning wat jy sal produseer, maar wanneer jy begin met die goeie om te begin met twee korwe, kan jy die klem op die bestuur van bye kry.

Kliek hier vir ‘n volledige gids tot byeboerdery …

This entry was posted in Afrikaans and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *