Hoe een bijenteelt bedrijf te starten

Hoe een bijenteelt bedrijf te starten

Business-minded mensen zijn altijd op zoek naar andere manieren om hun brood te verdienen en manieren om hun geld te investeren. Een lucratieve zakelijke mogelijkheid waar veel mensen aan beginnen is de bijenteelt. Dit is een opwindende hobby waar iedereen in kan en geen opleiding of ervaring vereist.

Een imker worden heeft veel voordelen, eerst help je met het bestuiven van planten met je bijen en je bijen zullen honing produceren waar veel vraag naar is. De wereld heeft imkers nodig om te helpen bij het produceren van honing, dus er is ruimte voor iedereen om in deze industrie te komen. Om aan de slag te gaan, hebt u alleen enkele basisprincipes nodig die hieronder worden behandeld.

De benodigdheden voor bijenteelt:

Als je aan de slag gaat in de bijenteelt, zijn er enkele benodigdheden die je nodig hebt. De eerste benodigdheden zijn de bijen en koninginnen. Deze kunnen worden besteld bij de plaatselijke imkerwinkel en worden geleverd in verschillende kits die niet-geassembleerde beginnerskits of geassembleerde beginnerskits zijn. De geassembleerde kits zijn een compleet pakket met frames, supers, bijenkorven, feeders voor bijenkasten en sommige met duurzame plastic helmen. Andere benodigdheden die u moet halen, zijn de bijenkorfhulpmiddel, roestvrijstalen roker, lederen bosjes en de bewakingsschaal.

De benodigde apparatuur voor bijenteelt:

Net als voorraden heb je ook basisuitrusting nodig voor je nieuwe hobby. Om je bijen te beschermen tegen extreme weersomstandigheden, moet je een telescopische buitenhoes kopen met een gegalvaniseerde top die duurzaam is. Je zou ook een isolerende omhulselomslag moeten krijgen met gaten om je bijenkorven in koude weersomstandigheden te bedekken.

Klik hier voor een complete handleiding voor de bijenteelt …

Om je eigen puinloos stuifmeel op te wekken, moet je een pollenval krijgen waarmee je schoon stuifmeel uit je bijenkorf kunt oogsten. Een andere essentiële uitrusting die je moet kopen, zijn de Queen Excluders die net boven de broodkamer worden gebruikt om de koningin van de werkbijen te scheiden. Als je begint, kun je een plastic koningin-excluder kopen en als je dan meer bijenkorven wilt toevoegen, kun je de metalen koningin-excluder kopen.

Om je te helpen bij het verwijderen van de bijen van de super heb je een driehoekig ontsnappingsbord nodig, plaats het gewoon tussen de broodkamer en supers. Een ontsnappingsbord is handig omdat je je super sneller kunt legen omdat de bijen die weggaan niet meer terug kunnen komen. Je kunt ook een bijenborstel gebruiken om de bijen uit het frame te vegen.

De laatste uitrusting die je moet hebben, is de honingzuiger die helpt bij het extraheren van je honing van supers. Honorextracten zijn er in twee vormen, de ene is een handslinger en de andere die wordt aangedreven door een motor. Welke afzuigkap je ook krijgt zorg ervoor dat het de bijen en het stuifmeel niet verplettert. Om te helpen bij de honingstroom, kunt u een afzuigventilatietape krijgen die de afzuigkap opwarmt.

Als je dit allemaal hebt, ben je op weg om je eigen honing te produceren en deze te verkopen voor extra inkomsten. Hoe meer netelroos je hebt, des te meer honing je zult produceren, maar als je begint met het goede ervan om met twee netelroos te beginnen, kun je de beheersing van de bijen onder de knie krijgen.

Klik hier voor een complete handleiding voor de bijenteelt …

This entry was posted in Dutch and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *